Ezine Celalettin Topçu Anadolu Lisesi

Adres
CAMİKEBİR MAH. KAZIM KARABEKİR CAD. CELALETTIN TOPCU ANADOLU LISESI. BLOK NO: 33 EZİNE / ÇANAKKALE
Vizyon
Büyük düşünebilen, insanların mutluluğunu hedeflemiş, milli ve manevi kültürünü evrensel değerler içinde koruyup, geliştiren, bilgiyi etkili ve verimli kullanabilecek, yüksek öğrenime ve başarılı bir geleceğe hazırlıklı bireyler yetiştirebilen; Çanakkale ve Türkiye’nin her yerinde insanlar tarafından adı söylendiğinde özellikleri ve başarılarıyla anılan, saygı duyulan ve toplumun güvenini kazanmış, sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren bir okul oluşturmaktır.
Misyon
Çevresine, milletine ve tüm insanlığa üstün hizmetler sunabilecek, Atatürk ilke ve inkılaplarına, milli, manevi ve evrensel değerlere bağlı, mezunlarımızı kendi değerlerini ortaya çıkarabilecekleri saygın üniversitelere yerleştirip, liderlik özelliği taşıyan, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, estetik değerlere sahip, başarılı ve mutlu insan yetiştirmektir.
Birinci Yabancı Dil: İngilizce İkinci Yabancı Dil: Almanca Dil Sınıfı: Var
Taşımalı öğrenciler için servis imkanı bulunmaktadır.
İl Merkezine 50 km, İlçe merkezine 1.5 km mesafededir.
2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı 332 Öğrenci
Sportif Etkinlikler
Yıl boyunca futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi ve dart turnuvaları düzenlenmektedir.
4006 Tubitak Bilim Fuarı
Proje Çalışmaları
Değerler Eğitimi Projesi Okulum Evim, Evim Okulum Projesi Temiz Okul Sağlıklı Okul Projesi Beslenme Dostu Okul Projesi Cep Telefonsuz Okul Projesi Milli Mücadele Kahramanlarımız Projesi
Erasmus Projesi