T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANAKKALE / EZİNE - Ezine Celalettin Topçu Anadolu Lisesi

PANDEMİ DÖNEMİNDE NASIL DERS ÇALIŞABİLİRİM?

Geçirdiğimiz zorlu Koronavirüs döneminde evde nasıl ders çalışabilirim sorusu birçok öğrencinin cevabını bulamadığı sorulardan biri haline geldi. Kütüphanede, okulda veya bir kahvecide kahvemizi yudumlarken çalışmak varken evden çalışmak ve evde ders çalışmak hepimize her açıdan zor gelmeye başladı. Bu süreçte o kadar çok boş vaktimiz var ki, belki de hayatımız boyunca bir daha böyle bir fırsat elde edemeyeceğiz. Önemli olan bu süreci bir fırsat olarak görmek ve moral bozmayıp bu boş vakitleri verimli geçirmek olacaktır. Bunun için sizi gerçekten mutlu ve motive edecek evde nasıl ders çalışabilirim sorusuna cevap olabilecek önerilerimiz...

Çalıştığınız Ortamı Temiz Tutun

Her şeyin ama her şeyin öncesinde çalıştığınız ortamı temiz tutmak evde ders çalışmak için yapmanız gereken belki de en önemli eylem.Temiz ve ferah bir ortam, motivasyon artışına sebep olacaktır. Çalışma odanızı havalandırın, masanızı silin. Sonrasında belki kokusunu sevdiğiniz bir mum yakabilirsiniz.

 09-12-2020

Sevdiğiniz Çayı veya Kahveyi Yapın

Evde ders çalışırken bir yandan da çay veya kahve keyfi yapmak hiç de fena olmayacaktır. Sevdiğiniz herhangi bir bitki çayını veya kahvenizi yapın. Her yudumda ne kadar değerli, sağlıklı ve mutlu olduğunuzu hatırlayın.

 09-12-2020

Çevrim İçi Derslere Katılın

Kütüphane gibi ortamlarda ders çalışmaya alışmış veya grup çalışmalarına alışkın insanlar için motive kaynağı olabilir. "Birlikte Ders Çalışalım" ismiyle paylaşılan videolarda, insanlar genellikle bazı çalışma teknikleri deniyor, kendilerini ders çalışırken kaydediyor ve yayınlıyorlar. Onlarla eşzamanlı olarak ders çalışmak sanki bir kütüphanedeymişsiniz hissi yaratacak ve keyifli olacaktır. Başka bir tavsiye olarak 'yağmur ve şömine' gibi rahatlatıcı ses ve görüntüler içeren videolarla ders çalışabilirsiniz. Denediğinizde ne kadar keyifli olduğunu göreceksiniz.

09-12-2020

Sakin Müzik Dinleyin

 Bir yandan yağmur ve şömine sesleriyle rahatlarken, kısık bir şekilde açacağınız sözsüz caz müzik dinlemek sizi çok motive edebilir ve algılarınızı açabilir.

09-12-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.12.2020 - Güncelleme: 05.01.2021 13:25 - Görüntülenme: 3880
  Beğen | 8  kişi beğendi