T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANAKKALE / EZİNE - Ezine Celalettin Topçu Anadolu Lisesi

Tarihçe

2013 yılından itibaren eğitim veren kurumumuz, temel insani değerler odaklı bir eğitim modeli benimsemiştir. Celalettin Topçu Anadolu Lisesi, Ulu önder Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine ulaşıp geçmek hedefini temel alır. İnsani ve mesleki başarıyı tüm yönleriyle geliştirmek okulumuzun en önemli hedeflerinden biridir. Öğrencinin dengeli, başarılı, sorumlu ve mutlu bir birey olmasını sağlayan eğitim anlayışımız, "Sağlam kafa, Sağlam vücutta bulunur" idealine ulaşmak için beş temel boyutu bir uyum içerisinde geliştirmektedir: Bilişsel boyut, dilsel boyut, sosyal ve ahlaki boyut, duygusal boyut ve bedensel boyut.

Bizim için, her öğrenci eşsiz bir bireydir ve bizler, öğrencinin başarılı olması için gayret sarf ediyoruz. Aile ve lise, bir öğrencinin "Başarı Üçgeni"nin sabit ve dengeli temelini oluşturur. Dört yıl boyunca, öğrenciyi bu başarı üçgeninin zirvesine ulaştırmayı hep birlikte sağlıyoruz. Veliler ve öğretmenlerin gösterdiği yakın iş birliği, çocuğunuzun uyum içerisinde gelişip başarılı olmasının anahtarıdır.

Veliler, yöneticiler ve öğretmenler olarak öğrencilerimizin okul başarısına önem veriyor, onlar için en iyi eğitim şartlarını sağlıyor ve onlarda öğrenme arzusunu uyandıran, entelektüel bir birikimin kapılarını açan, bilinçlerini harekete geçiren, kendilerini çevrelerini saran dünya hakkında sorulara yanıt bulamalarına imkan veren modern bir eğitim anlayışının oluşması için çaba sarf ediyoruz. Eğitim anlayışımızda, her gencin benzersiz bir birey olduğu gerçeğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmıyoruz.Bu gerçekten yola çıkarak her bir öğrenciyi ayrı ayrı ele alıp, her birinde bulunan beş boyutu geliştirmek için ayrı özen ve dikkati gösteriyoruz. Öğretmenlerimiz, öğrenci ve velilere odaklı bütünsel ve dengeli bir eğitim sunmaktadır: Hümanist, bilimsel, kültürel, dilsel, fiziksel, ahlaki ve medeni. Esas olan, her öğrencinin insanca gelişimine olanak sağlamaktır. 2020 yılından beridir dünyayı sarsan pandemi sürecinde eğitim öğretimimiz şartlara uygun olarak devam etmiş ve etmektedir.

Gerçek eğitim bütünsel olandır. Lisemiz, öğrenciye bilgi aktarılan ve aynı zamanda eğitim ve hayata anlam katan bir yeridir. Okulumuz, öğrencinin kendi yönünü bulma konusunda öncülük eder. Ayrıca, Ezine içesinde yürütülen, okulumuza özgü olan 'Kariyer Günleri" projesi her öğrencimizin geleceğini dikkatli bir şekilde inşa etmesine yardımcı olur. Hayat yolunu ailelerle birlikte şekillendirmek istiyoruz. Öğrencilerimizin kişisel, insani ve kariyer boyutundaki geleceği bizim önceliğimizdir. Öğretmenlerimiz, öğrenciyi kendi var olma projesinde konumlanması için teşvik etmektedir. Eğitim kadromuz öğrencinin kişisel yönetim düşüncesini geliştirmeyi teşvik eder ve onu gelecekte bulunmak istediği konuma yönlendirir. Eğitim sürecinin amacı öğrencilerimize ve velilerimize, olumlu, ve onları güvenle geleceğe taşıyacak bir yol sunmaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.07.2022 - Güncelleme: 25.07.2022 12:33 - Görüntülenme: 390
  Beğen | 1  kişi beğendi