T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANAKKALE / EZİNE - Ezine Celalettin Topçu Anadolu Lisesi

ÖĞRENCİLERİMİZE SORDUK: NASIL DERS ÇALIŞIYORSUNUZ, RUTİNLERİNİZ NELER? ( BÖLÜM 7 )

 "ÖĞRENCİLERİMİZE SORDUK: "NASIL DERS ÇALIŞIYORSUNUZ, RUTİNLERİNİZ NELER?" konulu yazımız 7. Bölümü ile  devam ediyor. . Bölümün konuğu 11/A sınıfı öğrencisi İsmet Can DİLMAÇ...

 

Merhaba arkadaşlar, ben İsmet Can Dilmaç

11/A sınıfı dil bölümü öğrencisiyim.Bugün sizlere nasıl ders çalıştığımla ilgili bilgi vereceğim.

Öncelikle ben dersi derste öğrenen biriyim. Ders esnasında dikkatimi derse veririm ve daha sonra hatırlamam için küçük notlar tutarım. Takıldığım yerler olduğunda öğretmenlerime sormaktan çekinmem.

17-12-2020

Okuldan sonra ise günü gününe çalışan birisi değilim maalesef. Fakat verilen ödevlerimi konuyu unutmadan, zamanında yapmaya dikkat ederim. Bu benim için çok faydalı oluyor. Farklı olarak artık bir 11.sınıf öğrencisiyim. Yaklaşmakta olan sınavımın farkındayım ve ayrıca bunun için de çalışmaktayım. Yaşanmakta olan Korona virüs salgınını aleyhime kullanmaya çalışıyorum. Hatta kitap okumaya bile başladım. Bu sıralar evde bol bol vaktim olduğundan bunu YDS ve özellikle TYT için harcıyorum.

16-12-2020

ÇALIŞMA RUTİNİM NEDİR?

 TYT'de matematik önemli rol oynadığı için ağırlık olarak ona çalışıyorum ama kendi eksiklerimin farkındayım ve edebiyat, özellikle paragraf benim için zorlayıcı nitelikte. Bu nedenle çalışmalarım bu yönde ilerliyor.

Bir gün sayısal bir diğer gün ise sözel derslere zaman ayırıyorum. Eksik olduğum konular benim için öncelikli. Kendi durumunun farkında olmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Evde tek başımıza kendimize bir çalışma düzeni uyguladığımız için bir bakıma kendimizin öğretmeni sayılırız. Nerelerde takıldığımızı tespit etmeliyiz.

YDS sınavı için de eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum. Bol bol paragraf ve gramer soru türlerini inceliyorum. Bunların yanında soru çözerek konularımı pekiştirmeyi ihmal etmiyorum.

Hedefim ise ODTÜ İngilizce Öğretmenliği  Umarım hepimiz bir gün hayalini kurduğumuz üniversite ve bölümlere girebiliriz. Şimdiden iyi çalışmalar!

22-12-2020


Önceki bölümler : 

ÖĞRENCİLERİMİZE SORDUK: '' NASIL DERS ÇALIŞIYORSUNUZ, RUTİNLERİNİZ NELER? " ( BÖLÜM 1 )

ÖĞRENCİLERİMİZE SORDUK: "NASIL DERS ÇALIŞIYORSUNUZ, RUTİNLERİNİZ NELER?" ( BÖLÜM 2 )

ÖĞRENCİLERİMİZE SORDUK: " NASIL DERS ÇALIŞIYORSUNUZ, RUTİNLERİNİZ NELER?" (BÖLÜM 3 )

ÖĞRENCİLERİMİZE SORDUK: " NASIL DERS ÇALIŞIYORSUNUZ, RUTİNLERİNİZ NELER?" ( BÖLÜM 4 )

ÖĞRENCİLERİMİZE SORDUK: " NASIL DERS ÇALIŞIYORSUNUZ, RUTİNLERİNİZ NELER?" ( BÖLÜM 5 )

ÖĞRENCİLERİMİZE SORDUK: " NASIL DERS ÇALIŞIYORSUNUZ, RUTİNLERİNİZ NELER?" ( BÖLÜM 6 )

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.12.2020 - Güncelleme: 17.01.2021 00:31 - Görüntülenme: 324
  Beğen | 6  kişi beğendi