T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANAKKALE / EZİNE - Ezine Celalettin Topçu Anadolu Lisesi

ÖĞRENCİLERİMİZE SORDUK:

Öğrencilerimizin Uzakan Eğitim sürecinde " ÖĞRENCİLERİMİZE SORDUK: '' NASIL DERS ÇALIŞIYORSUNUZ, RUTİNLERİNİZ NELER?''  ikonulu haber yapmıştık. Bugün ise bu yazmızın 2. Bölümü ile belirlediğimiz bir diğer öğrencimizin konu hakkındaki fikirlerini aldık.

Merhaba arkadaşlar,

Ben Gözde Demirata. Ezine Celalettin Topçu Anadolu Lisesinde 11. sınıf öğrencisiyim.

Seneye benim ve hayatım için önemli olan bir sınava gireceğim. Bu yüzden çalışmam gerekiyor. Bunun için öncelikle hangi bölüm derslerinde iyi olduğuma karar verdim daha sonra sayısal bölümünü tercih ettim, aslında böylece çalışmaya başlamış oldum.

16-12-2020

İlk olarak kendime pandemi sürecinde çok yormayacak bir program hazırladım fakat bir süre uzaktan eğitime alışarak programı daha da sıklaştırdım. Ben yaklaşık günde 9 ders görüyorum ve akşamları o gün gördüğüm derslerden 10 tane TYT'de çıkmış sorular ve 10 tane de elimde olan soru bankalarından soru çözüyorum, böylece konuyu pekiştirmiş oluyorum.16-12-2020

Bir süre sonra progamımı daha da sıklaştırarak verimli ders çalışmaya devam edeceğim. Canlı derslere sürekli olarak katılım sağlıyorum. Ders esnasında kendime ait küçük notlar alıyorum ve gözümün önünde olan herhangi bir yere yapıştırıyorum. İlla gözüme çarptığı için onu içimden birkaç kere tekrar ediyorum.  Böylece zihnimde daha kalıcı oluyor. Aynı zamanda çözdüğüm testlerde yanlış olan soruların konularını düzenli bir defter tuttuğum için tekrar ediyorum.

Eğer yeterli gelmezse EBA' dan, EBA Akademik'ten ve Youtube'daki konu anlatım kanallarından tekrar ediyorum. Hafta sonları ise EBA'dan öğretmenlerimin gönderdiği çalışmaları yapıyorum.16-12-2020

Ben hep kendime güveniyorum. Siz de güvenin çünkü insanın istedikten sonra yapamayacağı hiçbir şey yok.16-12-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.12.2020 - Güncelleme: 05.01.2021 16:24 - Görüntülenme: 565
  Beğen | 6  kişi beğendi