T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANAKKALE / EZİNE - Ezine Celalettin Topçu Anadolu Lisesi

ÖĞRENCİLERİMİZE SORDUK:

Öğrencilerimizin Uzaktan Eğitim sürecinde  "ÖĞRENCİLERİMİZE SORDUK: "NASIL DERS ÇALIŞIYORSUNUZ, RUTİNLERİNİZ NELER?" konulu haberlerimizi 2 bölüm halinde  yapmıştık. Bugün ise bu yazımızın 3. bölümü ile belirlediğimiz bir diğer öğrencimizden konu hakkındaki fikirlerini aldık.

Merhaba ben 11.sınıf Eşit Ağırlık öğrencisi Esra ÖNOL.

"Nasıl çalışıyorum, günlük hayatımda neler yapıyorum, nasıl bir düzen içerisindeyim?" Bunları sizinle paylaşacağım.

Öncelikle okul derslerimiz uzaktan olduğu için olabildiğince iyi götürmeye çalışmaktayım. Her ders sırasında hocalarımızın anlattıklarından kendimin anlayabileceği tarzda notlar çıkarıyorum. Ders bitimlerinde bu notlarla birlikte ders tekrarımı yapıyorum. Günlük tekrarlarım bitirdikten sonra eksik olduğum konular üzerinde duruyorum ya da çalışmış olduğum konulara yönelik testler çözüyorum. Ödev verilmişse günü gününe ödevlerimi yapıyorum ve böylece diğer günlerde zorlanmamış oluyorum.

17-12-2020

11.Sınıfın çalıştığım konuları aynı zamanda beni AYT'ye de hazırladığı için ekstra soru sayısını çoğaltabiliyorum. Benim için bir soru limiti yok. O konuyu anlayana kadar ve başarana kadar soru çözmeye devam ederim. Diğer bir yandan TYT'ye başladım.10.sınıf konuları üzerinden pek fazla zaman geçmediği için konuları hala iyi hatırlıyorum ve TYT'ye yönelik çalışmam biraz daha kolay oluyor. Ve TYT çalışmalarıma okul dersleriyle beraber testler çözerek devam ediyorum. Biraz daha Türkçe ve Matematik ağırlıklı çalışıyorum.

17-12-2020

Uzaktan eğitim sürecinde bize ayırılan vakit aslında pek fazla olmuyor ve bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Ders çalışmalarımın yanında kitap okumayı sevdiğim için bunu da ihmal etmiyorum, kendime vakit ayırıyorum.

17-12-2020

Tüm çalışmalarımı belirlediğim hedefe yönelik yapıyorum . Böylelikle daha çok hırslanıyor ve hedefime ulaşmak için daha çok çabalamam gerektiğini bilmiş oluyorum.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.12.2020 - Güncelleme: 05.01.2021 16:23 - Görüntülenme: 654
  Beğen | 15  kişi beğendi