Haz

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Elazığ'ın Arıcak ilçesindeki ilkokul 1. sınıf öğrencileriyle Okuma Bayramı'nda çevrim içi bir araya geldi. "Sizlerin okuma yazmayı öğrenmiş olmanızdan çok mutlu olduk, hepinizi kutluyorum. Gözlerinizdeki pırıltıyı, geleceğinizi çok önemsiyorum." diye konuşan Bakan Selçuk, "Bu sene biraz zor geçti farkındayım ama inşallah önümüzdeki öğretim yılından itibaren daha yoğun bir şekilde yüz yüze, arkadaşlarınızla, öğretmenlerinizle bir araya geleceksiniz." dedi.

Haz

Sosyal Etkinlikler kapsamında okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan "BİR BAŞKADIR, BENİM MEMLEKETİM" temalı, yurdumuzun Kültürel ve Doğal değerlerinin anlatıldığı dizimizin bugünkü konusu " ÇANAKKALE KEMERDERE"

Haz

Türk dili ve medeniyetinin temel taşlarından biri olan Yunus Emre'nin vefatının 700. yılı hasebiyle 2021 yılı, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştır. Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre, Türkçenin edebiyat ve medeniyet dili haline gelmesine ve Türk kültürünün Anadolu'da kökleşmesine öncülük etmiştir. Milletimizin "Bizim Yunus" olarak bağrına bastığı Yunus Emre, şiirleriyle sevginin, hoşgörünün, kardeşliğin, dostluğun, birliğin, barışın ve esenliğin sözcüsü olmuştur. Evrensel bir dile, duyuşa ve söyleyişe de sahip olan Yunus, müşterek insani değerler üzerine inşa edilmiş felsefesiyle çağlar ötesine seslenebilmeyi başarabilmiş bir şairdir.

Haz

Ezine Kaymakamımız Sayın Hacı Arslan UZAN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayin Orhan AKMAN ve beraberindeki heyet ile okulumuzu ziyarete geldiler.

Haz

Uzaktan Eğitim Kapısı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından, "Eğitim Her Yerde" sloganıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarının hizmetine sunulan çevrimiçi bir eğitim platformudur. Uzaktan Eğitim Kapısı, Dijital Türkiye çalışmaları kapsamında kamuda bürokrasinin azaltılması, insan kaynağının verimli kullanımı, kamu personelinin eğitim ve gelişim faaliyetlerinin kalitesinin artırılması ve kamu kaynaklarının etkin kullanılması amacıyla tamamen yerli ve milli bir yazılım kullanılarak tasarlanmıştır.

Haz

12. sınıf öğrencilerine yönelik beceri temelli 900 etkinliğin yer aldığı kitap seti hazırlandı. Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 'ogmmateryal.eba.gov.tr' adresindeki sayfasından beceri temelli etkinlikler kitap setine erişilebiliyor.

Haz

Sosyal Etkinlikler kapsamında okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan "BİR BAŞKADIR, BENİM MEMLEKETİM" temalı, yurdumuzun Kültürel ve Doğal değerlerinin anlatıldığı dizimizin bugünkü konusu " ÇANAKKALE ŞEHİTLİKLERİ "

Haz

Sosyal Etkinlik faaliyetleri kapsamında okulumuz Spor Klubü öğrencilerinince " Geleneksel Türk Sporlarını" tanıtma amaçlı hazırlanan çalışmalardan " RAHVAN BİNİCİLİK".

Haz

Devlet arşivlerinde adına 1839'dan itibaren rastlanılan ve 2016'da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, vatandaşların huzur ve güvenliği için 182 yıldır gece gündüz görev yapıyor.

Haz

Devlet arşivlerinde adına 1839'dan itibaren rastlanan ve 2016'da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 181 yıldır vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlıyor.

Haz

Günlüklerinin yer aldığı Jurnal kitabında kendisini, "Kimim ben! Hayatını, Türk irfanına adayan, münzevi ve mütecessis bir fikir işçisi." sözleriyle tanımlayan yazar, çevirmen ve mütefekkir Cemil MERİÇ, kimdir?

Haz

İŞKUR Çanakkale İl Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu " HAYALİNDEKİ SEN, CV YARIŞMASI" na katılan öğrencilerimiz, hazırlamış oldukları özgün CV ( Özgeçmiş) leri ile il ikinciliği ve üçüncülüğü elde ettiler.

Haz

Yazar-düşünür Cemil Meriç, vefatının 34. yılında anılıyor. Kaleme aldığı eserleriyle edebiyat tarihinin önemli isimleri arasında yer alan Meriç, ömrünün sonuna kadar yazmaya ve üretmeye devam etti.