T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANAKKALE / EZİNE - Ezine Celalettin Topçu Anadolu Lisesi

CUMHURBAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI OFİSİ-UZAKTAN EĞİTİM KAPISI...

Uzaktan Eğitim Kapısı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından, "Eğitim Her Yerde" sloganıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarının hizmetine sunulan çevrimiçi bir eğitim platformudur. Uzaktan Eğitim Kapısı, Dijital Türkiye çalışmaları kapsamında kamuda bürokrasinin azaltılması, insan kaynağının verimli kullanımı, kamu personelinin eğitim ve gelişim faaliyetlerinin kalitesinin artırılması ve kamu kaynaklarının etkin kullanılması amacıyla tamamen yerli ve milli bir yazılım kullanılarak tasarlanmıştır.

Uzaktan Eğitim Kapısı ile kurumlara çalışanlarına yönelik oryantasyon, hizmet içi ve zorunlu eğitimleri video, sunum veya canlı sınıf yolu ile gerçekleştirme, ve eğitim sonrası ölçme ve değerleme yapabilme imkânı sağlanmaktadır.

Uzaktan Eğitim Kapısı'nın içerdiği raporlama sistemi sayesinde, düzenlenen eğitim sayısı, eğitime erişim süreleri, eğitim sonrası yapılan sınavlardaki performans ve benzeri konularda sayısal veriler üretilebilmektedir.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından her kurum ve kuruluştaki eğitim sorumluları sisteme tanımlanacak ve bu yetkililer kurum çalışanlarını sisteme dâhil edebilecektir.

Sorumlu yönetici tarafından Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin de onayıyla Uzaktan Eğitim Kapısı'na ihtiyaca göre eğitimler yüklenebilecektir. Süreli eğitimlere erişim atanan saatler içerisinde mümkün olurken, süresiz eğitimlere çalışanlar istedikleri zaman erişim sağlayabilecektir. Eğitimlerden sonra ise çalışanlar, ölçme ve değerlendirme anketlerine katılım sağlayacaktır.

Uzaktan Eğitim Kapısı'ndan başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere, 16 bakanlık, 10 başkanlık ve bu kurumlara bağlı, ilgili, ilişkili, koordineli tüm kurum ve kuruluşlar ve 3.3 milyon kamu çalışanı yararlanabilmektedir. Uzaktan Eğitim Kapısı ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek için uzaktanegitimkapisi@cbiko.gov.tr e-posta adresine sorularınızı iletebilirsiniz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.06.2021 - Güncelleme: 15.06.2021 21:24 - Görüntülenme: 364
  Beğen | 1  kişi beğendi