SINAVA GİRİŞ BELGESİ NASIL EDİNİLİR?

Okulumuz web sitesinde 26, 27 Haziran tarihlerinde yapılacak olan 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek öğrencilerimizin 10 Haziran 2021 tarihi itibariyle ais.ösym.gov.tr web site adresi üzerinden temin edebileceklerini duyurulmuştu. ( Bknz :2021-YKS SINAVA GİRİŞ BELGELERİ ERİŞİME AÇILDI! )

Sınava başvuran ve sınav ücretini yatıran adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilirler. Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır.

Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar, internetten yenisini edinebileceklerdir.

Üniversite adayı öğrencilerimizin ösym.gov.tr adresinde yer alan Sınava Giriş Belgesi Nasıl Edinilir başlıklı videoyu dikkatlice izleyerek, Sınava Giriş Belgelerini temin etmeleri rica olunur.

Yayın: 10.06.2021 - Güncelleme: 10.06.2021 23:13 - Görüntülenme: 294