T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANAKKALE / EZİNE - Ezine Celalettin Topçu Anadolu Lisesi

ÖĞRETMENLERİN EBA CANLI HARİCİ DERSLERDE SİBER SALDIRILARDAN KORUNMALARI İÇİN ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

Bilindiği Covid-19 Pandemisi döneminde yüzyüze eğitme ara verilmiş, eğitim ve öğretime EBA TV Kanalları, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) İnternet Platformu ve EBA Canlı Ders Sistemi aracılığıyla devam edilmektedir.

Eğitim Öğretimin imkanlar dahilinde Öğretmen Öğrenci iletişiminin sağlıklı ve daha verimli olması maksadıyla EBA Canlı Ders Uygulması devreye sokulmuştur. İlaveten yapılan çalışmalar neticesinde canlı ders sayılarında artış sağlanmıştır.

Okul öncesi eğitimden 12. sınıfa kadar tüm sınıf seviyelerinin haftalık ders saatlerinin tamamını uzaktan eğitim ile yapması ve öğrenme eksikliği oluşmaması amacıyla harici canlı ders özelliği de ayrıca yayına alınmıştır. Harici canlı dersler esnasında kamuoyuna da yansıyan siber saldırılara maruz kalınmaması için öğretmenlerimizin dikkate alması gereken hususları, yeniden hatırlatmak isteriz. 

Harici canlı derslerde öğretmenlerimizin;  

  •  Her ders için yeni ID ve şifre belirleyerek EBA'ya bu bilgileri girmeleri,
  •  Ders oluştururken "Bekleme Odası (Waiting Room)" özelliğini aktive etmeleri,
  •  Derse başlarken öğrencilerin isimlerini değiştirebilme seçeneklerini kapatmaları 

 gibi basit kontrollerle benzer siber saldırılar engellenebilecektir. 

Öğretmenlerimizin her ders için farklı ID ve şifre kullanmaları, daha önce çeşitli iletişim kanallarından paylaşılmış olan canlı ders bilgilerini geçersiz kılacaktır.    Öğretmenlerimiz, dersleri oluştururken "bekleme odası" özelliğini aktive ederek derse katılacak olan öğrencileri kontrol edip böylece sahte kimlikle derse girmeye çalışan şahısların ders ortamına katılmalarını engelleyebileceklerdir.    Ayrıca öğretmenlerimizin, ders başlarken öğrencilerin isim değiştirmelerine olanak sağlayan özelliği devre dışı bırakmaları, böylelikle gerçek kimlikleriyle derse giren öğrencilerin sonradan bu bilgileri değiştirmelerine engel olacaktır.  Bu hatırlatmalar, tüm öğretmenlerimizin cep telefonlarına kısa mesaj yoluyla da iletilmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.12.2020 - Güncelleme: 05.01.2021 13:17 - Görüntülenme: 271
  Beğen | 0  kişi beğendi