T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANAKKALE / EZİNE - Ezine Celalettin Topçu Anadolu Lisesi

IT´S MY LIFE IT´S MY CHOICE Erasmus+ KA2 kapsamında uluslararası proje

Okulumuz  Erasmus +KA2 stratejik okul ortaklığı kapsamındaki  It's my life ıt's my choice adlı projenin Türkiye'deki ortağıdır. Proje 01/09/2014 tarihinde başlamış olup   31/08/2017 tarihine kadar olan süreyi içerecek  üç yıllık bir projedir. Bu üç yıl içinde ortaklarımızla öğretmen ve öğrencilerden oluşan küçük gruplarla karşılıklı ziyaretler yapılacaktır.

 

Projenin sağlık, yiyecekler ve sağlıklı insan ilişkileri olmak üzere üç temel konusu bulunmaktadır. Proje öğrencilerin farklı kültürleri ve yaşam şekillerini tanıyarak yaşam becerilerini geliştirmek ve geleceklerine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Öğrencilere proje kapsamında yapılan etkinliklerle, wiki, blog kullanımları, karşılıklı iletişim halinde olmaları ve karşılıklı ziyaretler sayesinde , sorun çözme becerilerini, üretkenliklerini, eleştirel düşünebilmelerini, analiz yapabilme  ve çeşitli becerileri kazandırmayı hedeflenmektedir. Ayrıca öğrecilere bu proje ile sosyal sorumluluk, kültürel farkındalık ve aktif vatandaşlık eğitimi de kazandırılması hedeflenmiştir.

  • Sağlık eğitimi kapsamında öğrenciler sağlıklı yaşam konularında bilinçlendirilerek sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin zararları hakkında bilgi kazanımı sağlayacaklardır.
  • Yiyecekler konusunda öğrencilere yedikleri yiyeceklerin özünün ne olduğunu, nerede yetiştirilip, üretildiğini ve insan sağlığı üzerindeki etkileri konusunda bilinçlendirmektir. Sağlıklı beslenme ve organik tarımın önemi ve teşviki ile ilgili çalışmalar yapılacaktır. 
  • Sağlıklı insan ilişkileri kapsamında da öğrencilerimiz diğer ülkeleri ziyaretle, wiki, blog kullanmalarıyla karşılıklı iletişim kurmaları sağlanarak, kültürel farkındalık kazanmaları ve iletişim becerilerini geliştirmek hedeflenmiştir. Öğrenciler kendi kültürlerini tanıtmayı üstleneceğinden kendi kültürleri hakkında da daha fazla bilgiye sahip olacaklardır. Etkinliklerde görev alan öğrencilerin hem sorumluluk bilinçleri gelişecek hem de okula karşı tutumları ve motivasyonları olumlu yönde gelişerek okulu erken bırakma gibi temel eğitim sorunlarının çözümüne de yardımcı olacağı düşünülmektedir.  
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.11.2015 - Güncelleme: 05.12.2019 11:53 - Görüntülenme: 2235
  Beğen | 0  kişi beğendi