T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANAKKALE / EZİNE - Ezine Celalettin Topçu Anadolu Lisesi

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İLETİŞİM SÜREÇLERİNDE YAPAY ZEKALI ASİSTAN ROBOTLARI KULLANIYOR...

MEB ASİSTAN VE EBA ASİSTAN MİLYONLARCA SORU CEVAPLIYOR

Millî Eğitim Bakanlığı web sayfasının sağ alt köşesinde, güler yüzlü bir ikon sizi bekliyor. MEB Asistan, Milli Eğitim Bakanlığıyla ilgili her türlü soruyu 7 gün 24 saat yanıtlayan yapay zeka tabanlı bir sanal asistandır. Doğal konuşma dilinde, soru ve sorunlara kolay ve hızlı çözümler üreterek zaman ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz MEB Asistan, Türkiye'nin özel sektör yapay zeka kuruluşu CBOT ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle geliştirildi. En ileri teknolojilerle tasarlanan MEB Asistan'ın kullanımı oldukça basit. MEB Asistan ikonuna tıkladıktan sonra açılan penceredeki mesaj kısmına merak ettiğiniz soruları yazabilirsiniz.

Neden mi MEB Asistan?

MEB Asistan, sizi yormadan sorularınıza doyurucu ve kesin cevaplar verir, resmi veriler üzerinden sizleri aydınlatarak bilgi kirliliğinden korur.

MEB Asistan projesinin çok kısa bir süre içinde hayata geçirilmesinin altında yatan büyük başarı hikayesi EBA Asistan'ın tecrübe birikimi oldu. Türkiye'nin dijital eğitim platformu EBA koronavirüs tedbirleriyle başlayan uzaktan eğitim süreciyle dünyanın en çok tıklanan eğitim portalları arasında yerini alırken uzaktan eğitimde sıkça sorulan soruların anlık olarak cevaplanabilmesi için geliştirilen yapay zekaya sahip "EBA Asistan" Nisan 2020'de hizmete sunuldu.

MEB Asistan'ın şimdi çok daha büyük bir rekora imza atmasını bekliyoruz. Yapay zeka altyapısıyla MEB Asistan öğrenme yolculuğumuzun bir parçası... Siz sordukça o da öğrenecek...

Gelişimin öncüsü, "değişim"; değişimin öncüsü "eğitim"dir. Millî Eğitim Bakanlığı olarak, kamudaki ilk yapay zeka temelli sanal asistanımızla, değişim ve dönüşümlere yön vermenin haklı gururunu yaşıyoruz.

MEB Asistan, şimdi sorularınızı bekliyor...

18-12-202018-12-202018-12-202018-12-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.12.2020 - Güncelleme: 05.01.2021 16:21 - Görüntülenme: 267
  Beğen | 0  kişi beğendi