ÇANAKKALE / EZİNE - Ezine Celalettin Topçu Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: CELALETTİN TOPÇU ANADOLU LİSESİ

May

21.05.2024 salı günü düzenlenen öğrencilerimizin yeteneklerini ve yaratıcılıklarını sergiledikleri Türk Tarihi Maket Sergisi büyük ilgi gördü. Sergide, Anadolu'nun kadim medeniyetlerinden Cumhuriyet dönemine kadar uzanan geniş bir zaman dilimini kapsayan eserler yer aldı. Öğrenciler, tarihi olayları ve dönemleri detaylı maketlerle canlandırarak, ziyaretçilere hem görsel bir şölen sundular hem de eğitici bilgiler aktardılar. Sergiye emek veren tüm öğrenci ve öğretmenleri tebrik eder, bu tür etkinliklerin eğitimdeki önemini vurgularız.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde okulumuz öğretmen ve öğrencileri Anıtkabir ziyaretinde bulundular. Tarih Öğretmenimiz Murat DİNÇ ve İngilizce Öğretmenimiz Çağatay ŞEN'in koordine ettiği gezi 10 Kasım haftasında gerçekleştirildi. Ezine Celalettin Topçu Anadolu Lisesi olarak büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK'e saygımızı sunmaktan kıvanç duyuyoruz.

Haz

Okulumuzca yürütülen Erasmus+ okul eğitimi projesi kapsamında İngilizce Öğretmenimiz Ezgi CINDIR ve 6 öğrencimiz Hollanda'ın başkenti Amsterdam'da okul ziyaretinde bulundular. Öğrencilerimiz Amsterdam Maarstens College 'de Fen Bilimleri öğretmeni Erwin Meer ile deney çalışmaları ve fen bilimleri dersi yaptılar. Farklı kültürleri tanıyan ve yeni arkadaşlar edinen öğrencilerimiz yaşadıkları tecrüben oldukça memnun olduklarını belirtiyorlar. Erasmus+ projeleriyle uluslararası eğitim çalışmalarımız devam edecektir.